En kommentar til “Når bestemor er brisen”

Foran meg på fanget ligger BT fra onsdag 15. Juni. — . 4 rødvinsglass er det første øyet ser. Å ja — det er antagelig et nytt merke som er kommet på markedet, men øynene flytter seg oppover ,  og stor er min overraskelse, forbauset leser jeg — NÅR bestemor er brisen. — Hvorfor ikke bestefar? — Jo , i neste linje er likestillingen på plass. Her kommer det: Det  er bestemor og bestefar som idag er det virkelige problemet når det gjelder alkohol, det er ikke russen. Ser dere for dere besteforeldre rave rundt kjørende i busser med høy musikk, — og det vi eldre leser om ellers (vil ikke gå i detalj). Her sitter jeg sinna for ikke å si ( forbanna)   —   hva i all verdens rike er det Terje Knutheim og Kari Randen vil med denne kronikken?

Jeg må gjenta den i aller høyeste grad provoserende overskriften .   —   ” Når bestemor er brisen”  Jeg har ganske sikkert etter et glass rødvin eller to på min   60. –  70  –  80. –  og   90 års dag vært lett brisen, men jeg tror ikke noen har tatt skade av det.  Tvert imot . Jeg tror de har lært, at man kan nyte til maten litt rødvin uten å bli overstadig beruset.    Er det så interessant at det er ungdommen man fokuserer på.   Mener dere virkelig (som dere skriver ) at det er besteforeldre som er det virkelige problemet at det er her man må sette inn ressursene for å stoppe for lettvint omgang med alkohol?   NEI  – det er våre unge som er fremtiden. Jeg vet ikke om de i skolen snakker om eller lærer om hvordan alkoholen virker og hva man må passe seg for. Seksualundervisning er jo no blitt et så viktig. Alkoholundervisning burde bli viktig på lik linje.

Lenger nede i kronikken leser jeg.  ” De fleste eldre drikker seg ikke fulle ”  Hvordan kan dere da sammenligne oss med russen og Skam -generasjonen?  Det er helt tussete (mitt yndlingsord ) og at alkoholen skulle kunne være med på å skape gnisninger mellom generasjoner har jeg ingen tro på.  Til alle dere som fremdeles er yrkesaktive vær der for barnebarna det kan være tungt i en travel hverdag, men dere får det tifold igjen, sier en tussete 90 år gammel blogger. Blogge kan man i alle aldre så.  —   Bestemor og Bestefar  bli med, og skriv dere og.

Kronikken kan dere lese her:

http://www.bt.no/meninger/kronikk/Nar-bestemor-er-brisen-3613694.html

 

Advertisements

2 thoughts on “En kommentar til “Når bestemor er brisen”

  1. Så sant som det er sagt. La de eldre få kose seg og lær ungdommen å ha et sunt forhold til alkohol. Det går an å ta seg et glass vin i ny og ne, uten at man må drikke så mye at man knapt kan huske hva man drakk

    Like

  2. Kronikken og de andre linkene fra tidligere alkoholikere sine erfaringer, er ment som en opplysning og en obs holdning, tror jeg, for samfunnet er stadig under utvikling. Helt enig at det er fint om man kan kose seg med et glass eller to. Jeg lurer ellers på hvem du er på det ungdomsbildet, Bestemor Ada, er du nr 2fra venstre, eller den jenta til høyre? jeg tipper nr 2 fra venstre. Lykke til, og tusen takk.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s